sobota, 28. november 2009

ADVENTNI Venček

ADVENT


Advent v prevodu pomeni prihod. Nanaša se na prihod Jezusa. Advent zavzema 4 tedne pred božičem. Adventni čas pa običajno zaznamujejo tudi adventni venčki. Ta je sestavljen iz svežega ali suhega cvetja ali zelenja.


ADVENTNI VENČKI - ADVENTNI VENČEK - ADVNETNI VENEC
Adventni venčki v adventu predstavljajo lepo okrasitev doma in tudi drugih prostorov. Adventni venčki so tako primerni tudi za poslovne prostore. V vrtnem centru Gašperlin lahko najdete adventni venček za vsak okus. Nudimo vam adventne venčke različnih oblik, barv in velikosti. Običajno je adventni venček okrogel in opremljen s štirimi svečami. Nudimo pa vam tudi bolj moderne adventne venčke. Nekaj tradicionalnih in tudi modernih adventnih venčkov si lahko ogledate v galeriji na spletni strani.

Božični Venčki, so praviloma okroglih oblik. Sestavljajo ga štiri svečke. Prva se prižge zadnjo nedeljo v novembru. Vsako naslednjo nedeljo prižgemo še eno svečko.

Božični venček lahko kupimo ali pa ga sami naredimo doma. Zanj bomo potrebovali krog iz smrečja, štiri svečke in kakšne novoletne kroglice ali druge okraske.

Vsi tisti, ki pa imaste radi naravne materiale, pa lahko venček okrasite s posušenimi pomarančami ali limetami.

http://www.catholichomeandgarden.com/images/Made%20in%20China/glowing%20advent%20wreath.jpg

Ni komentarjev:

Objavite komentar